12 februari 2018 | Redactie

The road to: The Ride Dolomites 2018

Maan Klomp en Nienke Oostra gaan met team StrongHer de fietsuitdaging van 2018 aan: The Ride Dolomites. Voor Pedala schrijven zij over alle voorbereidingen, trainingen én het avontuur zelf! 

Mijn naam is Maan Klomp en mijn uitdaging voor 2018 is om met het StrongHer team deel te nemen aan The Ride Dolomites. En terwijl ik dit schrijf vraag ik mezelf af waarom ik voor 2018 toch weer die extreme uitdaging zoek.

Is het niet mooi geweest zo en wil ik echt weer zoveel trainen als in 2017? Op dit moment hangt mijn fiets half in de wilgen. Natuurlijk stap ik wel regelmatig op de fiets of ga ik mee met een trainingsweekend, maar het hoeft allemaal niet zo ver en hard. Bovendien beginnen mijn benen na 60km al te sputteren en kijk ik al lang niet meer naar mijn gemiddelde snelheid op Strava. Mijn getrainde lijf begint ook wat sporen van ‘teveel bankzitten’ te vertonen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Verslaving

2017 Was mijn mooiste fietsjaar ooit! Het begon op een verslaving te lijken en mensen vroeg zich af of ik naast het trainen ook nog gewoon een baan had. Ja hoor, werken, gezin en trainen gaat prima samen. En ik trainde met een doel voor ogen: The Ride. In 8 dagen van de Stelvio naar de Cauberg. Wat een prachtig avontuur was dat. Vooraf was ik bang of ik deze monsterrit wel uit zou kunnen rijden, maar iedere dag voelde ik me sterker worden. Hier had ik alleen maar van kunnen dromen en fluitend reden we uiteindelijk de Cauberg op.

In 8 dagen van de Stelvio naar de Cauberg. Wat een prachtig avontuur was dat

En daarna? Daarna ging het trainen gewoon door. Mooie ritten, veel door de bossen over gravel, de bergen in op Gran Canaria, ploegentijdrit met Vrouwenwielrennen Amsterdam, zaterdag ritjes met de Wind Jammers. Niet te stoppen. Maar rond november kwam dan toch de klad erin. Te weinig rust, teveel gedaan en beng! geen zin meer. Dat suddert nu nog een beetje door. Maar ik voel de kriebels gelukkig al weer een beetje komen. Dus ik ga een plan maken voor de komende maanden. Werken aan mijn core stability, zorgen dat die bankzit-kilo’s verdwijnen en weer top fit worden. Het moet dan lukken om in september met een glimlach al die colletjes in de Dolomieten op te rijden.

 

Inspireren

Mijn weg daar naar toe deel ik graag via Pedala met jullie. Ik hoop dat het andere vrouwen zal inspireren. En wie weet staan we 16 september dan met een sterk StrongHer team bij Lago die Levico om 6 dagen lang de meest fantastische bergen in de Dolomieten te beklimmen. Nienke en ik houden jullie op de hoogte van onze weg naar…. The Ride Dolomites!

 

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen