10 februari 2018 | Edwin Haan

‘Nieuwe’ Merckx, de ITALIA50

Eddy Merckx Bikes stelt de ITALIA50 voor, een speciale ‘La Maglia Rosa’ Editie van de huidige EM525. De fiets wordt gemaakt ter ere van Eddy’s eerste Giro overwinning in 1968. Tijdens die Ronde van Italië staat vooral de legendarische etappe in de sneeuw naar de Tre Cime di Lavaredo in het geheugen gegrift. De rit met waarschijnlijk de meest indrukwekkende beklimming uit de carrière van de Kannibaal.

Copyright Tonny Strouken

De ITALIA50 krijgt typisch roze en Italiaanse design details op het frame. De racer is beschikbaar vanaf 15 februari 2018 als frameset of als volledige fiets. Dan wordt hij afgemonteerd met een complete Campagnolo Chorus groep, een Deda Super Zero kit en een Bora One35 Dark wielset met daaromheen Vittoria Corsa bandjes. De adviesverkoopprijs van de complete fiets bedraagt 7.499 euro.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen