7 februari 2018 | Edwin Haan

Zadels van Rapha

Zadels van Rapha? Huh, da’s toch een kledingmerk? Ja, maar ze hadden ook al helmen, brillen en schoenen. En vanaf april dus ook eigen zadels.

Het is nog maar een teasertje, maar als je de foto’s op de site wat bijwerkt kun je al een aardig idee krijgen van wat ons te wachten staat. Rails en schaal van carbon, dekje van leer, spleet in het midden en de bekende Rapha streepjes als design op de punt. En Rapha een beetje kennende zal het geen knullig zwaar geval zijn van drie tientjes. Het gewicht en de prijs blijven dus nog even in het ongewisse.

Rapha is al twee jaar bezig met dit zadelproject. Ze hebben daarbij ‘synchronicity in mind’, waarbij de zemen van de Classic en Pro Team broeken straks perfect moeten passen bij de vorm van de corresponderende zadels. Je kiest je zadel en broek straks op basis van je gewicht en de breedte van je zitbotten. Helemaal niet zo’n gek idee eigenlijk. Ik ga vast sparen 😉

Crit kleding

Op de ‘New season highlights’ pagina zien we verder nog nieuwe lijn Crit-kleding met bijzondere regenboogkleuren, een nieuwe Brevet collectie, een aankondiging van een Souplesse regengilet, aero producten en nieuwe kleding voor bij hoge temperaturen. Qua beeld moeten we het helaas nog even doen met weinig onthullende details.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Zadels van Rapha

Geef een reactie

Inloggen