7 februari 2018 | Redactie

The Road to: The Ride 2018

Maan Klomp en Nienke Oostra gaan met team StrongHer de fietsuitdaging van 2018 aan: The Ride Dolomites. Voor Pedala schrijven zij over alle voorbereidingen, trainingen én het avontuur zelf! 

Mijn naam is Nienke Oostra, al heb ik een Nederlands paspoort ik woon al jaren in het buitenland en op dit moment is Schotland mijn thuis. Ik ben een enorm buiten mens, ik was geboren aan de voet van de Italiaanse Alpen en het is in de bergen dat ik me het meeste mezelf voel. De uitnodiging accepteren om met team Strongher in de Dolomieten The ride 2018 mee te gaan rijden was dus een no brainer!

Ik ben nu een paar jaar een ambassador voor StrongHer met het doel om door mijn schrijven andere mensen, maar voornamelijk vrouwen te inspireren. Om ze dingen te laten doen waar ze van dromen, maar waarvoor ze eigenlijk niet de eerste stap durven te zetten. Ik wil die drempel kunnen verlagen. Ik word er heel blij van als ik in dat proces anderen kan helpen. Wij vrouwen horen veel te vaak dat we iets niets kunnen, we zijn namelijk “Het zwakke geslacht”.

Wij vrouwen horen veel te vaak dat we iets niets kunnen

Ik heb dat in mijn beroep als dierenarts vaak meegemaakt en ook in de sport is er nog veel te veel discriminatie hoe vrouwen behandeld worden, vergeleken met mannen. Maar nu meer dan ooit zie je verandering, je hoeft alleen maar naar het nieuws te kijken. Om in de naam van StrongHer mee te gaan naar de Dolomites gaat dus voor mij om heel veel meer dan alleen mijn fiets rijden. Ik wil graag dat er veel vrouwen met ons mee gaan fietsen, met ons mee gaan trainen, de challenges aan gaan die te maken hebben met de voorbereiding voor een zo ongelofelijke mooie tocht. Een ervaring die levenslang bij je blijft! 

The Ride 2018

Zo simpel als het klinkt, dat ik The Ride ‘gewoon ga doen’, is het eigenlijk niet. Ik worstel al een aantal jaren met een zware rug blessure en vorig jaar was ik gedwongen om een tijdje de fiets naast mijn hardloop schoenen in de schuur te zetten. Voor iemand die het liefst beweegt was dit even een bittere pil. Maar begeleid door een goeie coach en Fysio ben ik (heel) langzaam weer gaan fietsen en als icing on the cake reed ik vorig jaar oktober mijn eerste MTB race in de Indian Himalayas.

Met een 900km tocht door de Dolomieten ga ik echt uit mijn comfort zone

Na die ongelofelijk ervaring in de Himalayas viel ik een beetje in een gat en had ik echt zo iets van hoe top je dat? The Ride had het antwoord klaar. Een mooie tocht door de Italiaanse bergen op de racefiets, een geweldige challenge voor mij. Ik ben namelijk helemaal geen wielrenster, ik ben voornamelijk een adventure racer en mountain biker. Ik train wel veel op mijn wielrenfiets, maar een meerdaagse 900km tocht door de Dolomieten op de “skinny tires” zoals wij dat hier zeggen, daar ga ik helemaal uit mijn comfort zone zijn. En zulke challenges vind ik altijd heel gaaf. Nieuwe ervaringen aangaan.

Sterk worden

Ik mag van mijn fysio weer wat hardlopen en na een jaar minimal intensity mag ik ook weer beginnen met strength & conditioning om mijn gebroken lijf weer sterk te maken. Dat is het plan dit jaar: weer sterk worden. Ik heb een geweldig trainingsparadijs hier in mijn achtertuin en ik heb er heel veel zin in om daar zo goed mogelijk gebruik van te maken. Het plan is dat ik het wielrennen ga mixen met mountainbike avonturen en ik hoop ook wat duathlons te gaan doen. Door mijn training voor The Ride 2018 te documenteren hoop ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om ook de fiets uit de schuur te halen. Ik wil in September graag super fit naast Maan en met een sterke groep StrongHer vrouwen op de start lijn staan!

Ik hoop zoveel mogelijk mensen te inspireren om ook de fiets uit de schuur te halen

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen