3 februari 2018 | Edwin Haan

Race around the Netherlands, rondje voor bikkels

Mocht je de eerste week van mei nog geen plannen hebben….de Race around the Netherlands start op 1 mei om 8 uur ’s ochtends.

Een race tegen de klok, waarbij je helemaal op jezelf aangewezen bent. Er zijn wel twee categorieën, solo en pair. De startlocatie is bij Cafe De Proloog in Amerongen het is de bedoeling dat je daar voor 8 mei, 18:00 uur ook weer finisht. Je hebt dan in totaal 1630 kilometers gereden met daarin 5000 hoogtemeter.

De route

De start en finish zijn in Amerongen. Daarvandaan rijd je langs de Neder-Rijn en de Waal langs Nijmegen en Arnhem. Vervolgens over de Veluwezoom naar de Posbank. Door Enschede richting Drenthe en dan door naar Groningen. Westelijk over de Afsluitdijk en dan afzakken langs de kust richting Rotterdam. Langs de Belgische grens gaat het dan naar Limburg waar je de Keutenberg aandoet. Vanaf daar mag je langs de Maas omhoog, terug naar het startpunt.

De kosten bedragen 100 euro. Meer informatie (inclusief de gps-file) vind je op adventurebikeracing.com/ratn.html. En geen serieus event zonder Facebook pagina natuurlijk.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen