26 januari 2018 | Edwin Haan

Mercan’Tour Gran Fondo Series, 3 mooie cyclo’s

Het Franse kledingmerk Café du Cycliste is mede-organisator van een trio Gran Fondos in de Alpes-Maritimes. Met exclusieve toegang tot het Mercantour National Park, bekend van een van Frankrijks ruigste en hoogste wegen. Voor als je eens wat anders wilt dan de Marmotte of L’Etape du Tour, maar wel dezelfde fysieke uitdaging zoekt.

Beeld: Cafe du Cycliste

TURINI | 3 juni 2018 | Saint Martin-Vesubie

Het parcours pakt alle kanten van de Col du Turini, een bekende berg uit de rallysport met heel veel haarspeldbochten. In deze Gran Fondo kom je ondermeer een beklimming tegen die drie passen aandoet, Braus, L’Ablé and L’Orme, om vervolgens voor de tweede keer boven te komen op de Turini. Als je benen goed genoeg zijn ga je voor de 3400 hoogtemeters en klim je helemaal omhoog door het Alpha Parc des Loups naar Le Boréon.

Afstand: 85km / 115km / 125 km
Hoogtemeters: 2200m / 2900m / 3400m

BONETTE | 17 juni 2018 | Valberg

Eén van de hoogste cyclo’s van Europa, La Mercan’Tour Bonette gaat naar 2802 meter hoogte, mits het weer het toelaat. Dit is de enige cyclo die door het hart van het Mercantour National Park gaat, met 4 cols van de buitencategorie waarvan de Bonette de hoogste is. Er valt te kiezen uit drie afstanden, zodat er voor iedereen een geschikte uitvoering is.

Afstanden: 99kms / 175kms / 190 kms
Hoogtemeters: 1800m / 3700m / 4600m

LADIES | 8 mei 2018 | La Gaude – Valberg

Nieuw in 2018 is de Café du Cycliste Ladies Gran Fondo, een rit alleen voor vrouwen. Van net achter de kust tot diep in de bergen. Het parcours voert je door het achterland van Nice, om vervolgens tegen de stroom in de weg langs de rivier de Var te volgen. Je gaat door de Gorges du Dalouis en eindigt bovenop in het bergdorp op de Valberg. Als je conditie het niet toelaat om die laatste klim te pakken kun je ook voor de 102km versie gaan.

Afstand: 102km / 116km
Hoogtemeters: 1500m / 2400m

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen