24 januari 2018 | Michael Kerkhof

KNWU: Schijfremmen nog niet toegestaan

Met schijfremmen meedoen aan Nederlandse wielerwedstrijden is nog steeds niet toegestaan, dat laat de KNWU woensdag weten op haar website. Toestemming om te rijden met schijfremmen geldt alleen voor profwielrenners van de UCI, het gebruik van schijfremmen in de andere categorieën is verboden.

Gekeken naar de mogelijkheden

Op de website laat de KNWU weten dat er zorgvuldig gekeken is of de regelgeving in Nederland verruimd kan worden. “Wij zouden graag zien dat er één heldere lijn is en dat ook andere categorieën in nationale wedstrijden met schijfremmen kunnen starten. Na uitvoerig overleg met de UCI, buitenlandse bonden en de Commissies Wegsport en Jury & Reglementen moeten we echter concluderen dat volledige vrijgave nu nog niet mogelijk is. Onder de huidige regelgeving zou vrijgave leiden tot ongewenste situaties in andere combinatiewedstrijden”, staat er op de site.

Door het verbod te handhaven ontstaan er volgens de KNWU geen conflicten tussen wielrenners mét en zonder schijfremmen, ook juridische problemen worden zo voorkomen als er ongelukken zouden ontstaan met schijfremmen. De bond raadt clubs en organisaties aan niet van dit standpunt af te wijken. De beslissing is van kracht tot nadere berichtgeving van de UCI.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “KNWU: Schijfremmen nog niet toegestaan

Geef een reactie

Inloggen