18 januari 2018 | Edwin Haan

Wahoo Kickr Climb te testen (en te winnen!) op Velofollies

We schreven er een poosje terug al over, de Kickr Climb. Een apparaat dat in combinatie met de Wahoo Kickr (helaas alleen de nieuwe modellen) klimmen en afdalingen kan simuleren.

Maak een testrit en win

Hiermee wordt je indoor fietstraining nog realistischer. De Climb verandert de hellingshoek tijdens je virtuele training. Het apparaat ligt helaas nog steeds niet in de winkel, maar je kunt hem al wel gaan testen tijdens Velofollies, de fietsbeurs in Kortrijk. Velofollies is van 19 t/m 21 januari. Onder iedereen die een testrit maakt verloot distributeur 2Moso een paincave bundel bestaande uit een KICKR CLIMB & een KICKR. Je vindt Wahoo spullen op stand 614.

Werking

Wanneer de CLIMB gekoppeld is aan de nieuwe KICKR of KICKR SNAP, reageert deze direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen bootst deze echte beklimmingen na. Zo kun je een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. Tegelijkertijd worden je ‘klimspieren’ geactiveerd en je traptechniek verbeterd, zodat je een nog betere klimmer kan worden.

Naast de data die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de KICKR CLIMB ook op routes die op de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers staan. Daarnaast is het mogelijk om de KICKR CLIMB handmatig te bedienen met een afstandsbediening op het stuur. Een simpele druk op de knop is dan genoeg om de hellingshoek aan te passen. De KICKR CLIMB heeft ondersteuning voor een breed scala aan naven, waaronder quick-release, 12×100, 15×100 en 15×110 steekas naven.

De KICKR CLIMB indoor training hellingshoek simulator zal binnenkort beschikbaar zijn bij een selecte groep verkooppunten voor €499,-. Kijk voor meer informatie op dedigitalesporter.nl.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen