16 januari 2018 | Michael Kerkhof

‘Grand Départ’ Tour de France 2019 voorgesteld

De Tour de France start volgend jaar in Brussel. Dat was al een tijdje bekend, maar vandaag is ook bekend geworden waar in Brussel de Grand Départ plaatsvindt: op de Grote Markt. Een dag later staat een ploegentijdrit geprogrammeerd.

106e Tour de France

Op 6 juli 2018 begint de 106e Tour de France. Op de Grote Markt vindt de start plaats en via de Muur van Geraardsbergen trekt de Tourkaravaan naar Laken, waar bij het Kasteel van Laken de finishstreep is getrokken. Onderweg moet het peloton ook over de Bosberg en over kasseien dokkeren.

De dag erna gaat de Tour verder met een 28 kilometer lange ploegentijdrit in en rond Brussel. Het vertrek is bij het Koninklijk Paleis, de finish ligt aan het Atomium. Mooie plaatjes gegarandeerd.

Het is de vijfde keer in de geschiedenis van de Tour dat België de Grand Départ mag organiseren. De laatste keer was in 2012, toen de Tour startte in Luik en drie etappes in België verbleef. Omdat het in 2019 vijftig jaar geleden is dat Eddy Merckx zijn allereerste Tour won, mag Brussel de 106e editie verwelkomen.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen