Voor de rubriek ‘Mijn fiets & ik’ kunnen Pedala fans persoonlijke fietsverhalen insturen. Deze week het aangrijpende verhaal van John. Speciaal voor zijn dochter gaat hij de Alpe d’Huzes beklimmen… 

Mijn dochter Rosanne gaf mij voor kerst 2017 een deelnamebewijs aan de Alpe d’Huzes cadeau. Zij is 26 en heeft uitgezaaide galwegkanker. Het afgelopen jaar lag zij meerdere keren in het ziekenhuis. Nu, begin januari 2018, zal zij waarschijnlijk voor de laatste keer het ziekenhuis verlaten om thuis het einde af te wachten. Zelf heeft zij nog steeds het voornemen om als teamcaptain mee te gaan en ik hoop dat haar dat gegund wordt. Ik zal in ieder geval de berg opfietsen voor en tegen kanker. Niemand verdient het om langzaam opgevreten te worden..

Iedereen kent wel iemand die een vorm van kanker heeft of eraan is overleden. Misschien ken je ook wel iemand die genezen is van deze slopende ziekte. Nog steeds weten de artsen niet alles van kanker en hoe zij mensen die een vorm van deze ziekte hebben kunnen genezen. Daarvoor is onderzoek nodig en dus ook geld.Vorig jaar zamelden alle deelnemers van Alpe d’HuZes 10,4 miljoen euro in! Dat geld heeft bijgedragen aan patiënten die kanker hebben en aan verder onderzoek. Dit jaar is er weer een Alpe d’HuZes en ga ik samen met duizenden andere mensen deze berg fietsend beklimmen.

De kans dat Rosanne geneest wordt met de dag kleiner

De reden dat ik dit jaar deelneem is dat ik van mijn dochter Rosanne (26) als kerstcadeau een deelnamebewijs kreeg voor Alpe d’HuZes 2018. Zij gaf mij dit cadeau omdat zij zelf is getroffen door kanker. Op haar 24e werd er een tumor in haar lever ontdekt. Na verwijdering bleek dit galwegkanker te zijn. Rosanne is nu 26 jaar en is nog niet genezen van deze vorm van kanker. De kans dat dit gebeurt, wordt met de dag kleiner.

”Kankerbevrijding”

Als kleuter zag Rosanne eens mensen langs de deuren gaan met een groen tonnetje. Daarin deden mensen geld. Ze luisterde naar waarom mensen nu geld in dat tonnetje deden en ging dit ook doen. Samen met een vriendje ging ze langs de deuren. Zij deed dit, in haar woorden, namens de “kankerbevrijding”. Uiteraard niet wetende dat haar vader zo’n 22 jaar later een berg op gaat fietsen om zijn dochter en anderen van kanker te “bevrijden”.

Rosanne zal er op 7 juni 2018 in ieder geval bij zijn. In hoogsteigen persoon of als engel op mijn stuur…

Mijn dochter is dus de reden dat ik op 7 juni 2018 de Alpe d’Huez op ga fietsen in het kader van Alpe d’HuZes. Het bedrag dat dankzij het sponsoren binnenkomt, zal haar waarschijnlijk niet meer beter maken. Maar het komt alsnog ten goede aan andere mensen die kanker hebben en die mogelijk door dat geld wel genezen kunnen worden. Rosanne heeft zichzelf opgegeven als mijn teamcaptain. Onze hoop is dat zij deze functie ook mag gaan vervullen, echter zijn de voortekenen anders. Rosanne zal er op 7 juni 2018 in ieder geval bij zijn. Of in hoogsteigen persoon, danwel als engel op mijn stuur…

Wil jij John en Rosanne steunen met een donatie of een berichtje? Bezoek dan hier zijn pagina.

 

Wil jij ook een persoonlijk fietsverhaal delen? Mail dan naar info@pedalamagazine.nl.