12 januari 2018 | Michael Kerkhof

Vlaanderen hengelt naar WK wielrennen 2021

Als het aan Vlaanderen ligt komt het WK wielrennen in 2021 naar België toe. Philippe Muyters, Vlaams minister van sport, droomt hardop van een WK wielrennen in Vlaanderen, zegt hij tegen Sporza. Mocht het WK in 2021 naar Vlaanderen komen, is het exact 100 jaar na het eerste wereldkampioenschap.

Van 1921 naar 2021/h2>
In 1921 vond het eerste WK voor amateurs plaats. De Vlaamse minister van sport heeft 3,5 miljoen euro over om zich kandidatuur te stellen, die moet in juni binnen zijn bij de UCI waarna in september een organisatie wordt aangewezen. Hoe en waar het WK precies plaats zal gaan vinden is niet bekend, daar is het nog te vroeg voor.

“Het WK organiseren zou een mooie opportuniteit zijn. Niet alleen voor de fans die de kans krijgen om de absolute wereldtop enkele dagen op rij aan het werk te zien, maar ook voor de uitstraling van Vlaanderen in de wereld”, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois tegen Sporza. “Het WK wielrennen is één van die sportevenementen die echt overal tot in de kleinste uithoeken van de wereld het scherm halen.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen