12 januari 2018 | fietsredactie

Compleet fietsaanbod op Velofollies

Van 19 tot 21 januari 2018 opent Velofollies voor de 12de keer haar deuren in Kortrijk Xpo (België).

Compleet fietsaanbod

Aan de start van het nieuwe fietsseizoen is het dé afspraak voor ruim 300 exposanten om hun nieuwste modellen voor te stellen op ruim 40.000 m² beursoppervlakte. Hoofdbrok vormen uiteraard de racefietsen en mountainbikes, maar je vindt er ook de nieuwste modellen van stadsfietsen, e-bikes, trekking- en kinderfietsen terug. En niet enkel fietsen, maar ook fietsreizen, kledij, voeding en accessoires worden volop gepresenteerd.

Trends

Je kan er niet naast kijken, de elektrische aandrijving zet zich volop door in alle fietscategorieën en dat merk je duidelijk op de beursvloer. In het verlengde van de e-MTB vind je er ook elektrisch aangedreven trialbikes en downhill fietsen waardoor nog meer belang wordt gehecht aan behendigheid. Ook de e-racefiets staat volop in de belangstelling. Ook ingewerkte schijfremmen op racefietsen zijn een opkomende trend, alsook het stijgend belang aan racecomfort, zowel op vlak van kledij als op niveau van de fiets, waar bredere banden lang geen uitzondering meer zijn.

Workshops

Velofollies zet ook in op inhoud met workshops van o.a. de Bakala Academy, Energy Lab en Etixx. Zo kom je meer te weten over de meerwaarde van vermogensmeting, een goede fietspositie als oplossing voor veelvoorkomende klachten en krijg je tips & tricks bij de aankoop van een nieuwe fiets. Ook blessurepreventie en de juiste keuze en timing van sportvoeding komen aan bod.

Renners & Rensters

Bovenop deze nieuwste trends en collecties wordt de beurs opnieuw doorspekt met boeiende randactiviteiten zoals praatcafés met (ex-)wielrenners. Dit jaar is Greg Van Avermaet van de partij, evenals Tom Boonen, Sven Nys en Frank Schleck. Maar ook de dames dragen hun steentje bij met o.a. Claudia Van Avermaet, Puck Moonen en Shari Bossuyt. Haal de camera’s maar boven!

Praktisch:

Velofollies vindt plaats van 19 t/m 21 januari van 10u tot 18u met een nocture op vrijdag tot 21u! Place to be is Kortrijk Xpo. Voordelig tickets bestellen doe je online, waar je 11 € betaalt i.p.v. 15 € aan de deur. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar betaal je online slechts 7 € i.p.v. 10 €. Onder de 6 jaar kom je er gratis in. Wij zijn er uiteraard ook. Je vind onze stand op R6. Alle info vind je op www.velofollies.be

Geef een reactie

Inloggen