11 januari 2018 | Edwin Haan

Stages Dual vermogensmeter nu leverbaar

We wisten al dat ze er aan zaten te komen, de Stages Power LR vermogensmeters. Vanaf vandaag zijn ze ook echt leverbaar. Nu dus niet alleen meer links meten, maar aan beide zijden….alleen voor Shimano op dit moment.

Als je al een linkercrank van Stages (alleen gen2 versie) hebt, kun je gelukkig ook alleen de rechterkant bestellen als je graag aan twee kanten wilt meten. De Shimano Dura Ace 9100 komt op €1.299,- en de Ultegra R8000 versie kost € 999,-. Stages Power R is de right-only optie, die kost € 799,- voor de 9100 en € 699,- voor de 8000. Alle vier de opties zijn vanaf vandaag te bestellen via de dealers en op www.stagescycling.com.

Samen met de Dash?

Stages biedt een eigen fietscomputer aan, de Dash, maar je kunt de vermogensmeters natuurlijk laten samenwerken met alle bestaande fietscomputers die het ANT+ of Bluetooth protocol ondersteunen. De sensoren in de cranks werken met “active temperature compensation” waardoor de meetwaardes continue worden aangepast aan veranderende omstandigheden. De elektronica is IPX7 afgedicht, daar kun je dus de hele dag mee in de regen rijden zonder problemen.

Stroom komt uit een CR2032 knoopcel, die je simpel zelf kunt vervangen. Ze gaan zo’n 175 uur mee. Het complete meetsysteem voegt slechts 35 gram aan een crank toe, en zorgt ook gelijk voor een cadansmeter. Ik testte de Stages linkercrank voor Campagnolo inclusief de Dash afgelopen najaar, die test lees je hier.

Lees ook

Review: Stages ecosystem, powermeter, dash & link

 

 

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Stages Dual vermogensmeter nu leverbaar

Geef een reactie

Inloggen