8 januari 2018 | Michael Kerkhof

Tour de France 2018 deelt vier wildcards uit

Roompot-Nederlandse Loterij heeft geen uitnodiging gekregen voor de Tour de France 2018. De ASO heeft vier ploegen een wildcard gegeven, waaronder drie Franse ploegen. Wanty-Groupe Gobert is de enige niet-Franse die ploeg er in juli bij is. De Belgen waren er in 2017 voor het eerst bij.

Coquard baalt

Naast Wanty-Groupe Gobert ontvingen ook Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Samsic een wildcard. Vital Concept, de nieuwe ploeg van onder andere Bryan Coquard, greep naast een startbewijs. “Geen uitnodiging gekregen voor de Tour terwijl we nog niet eens een officiële wedstrijd gereden hebben…”, deelt Coquard zijn frustratie op Twitter.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen