6 januari 2018 | Edwin Haan

Pinarello Dogma F10 2018 van Team Sky

Dit is de Pinarello Dogma F10 waar Team Sky het in 2018 op moet gaan doen, bepaald geen straf.

Het Engelse wielerteam en de Italiaanse fietsenmaker hebben nog een contract tot 2020, de renners rijden al sinds 2009 op Pina’s. Voor 2018 is vooral het uiterlijk gewijzigd, met wat meer witte kleuraccenten, net als in de kleding.

De Dogma’s worden afgemonteerd met Shimano Dura-Ace R9100 groepsets en ook de wielen komen uit de Dura-Ace collectie. Dit jaar gaat het team ook met de vermogensmeters van Shimano rijden. Wat verder wijzigt is de cockpit. Die is vanaf nu van Pinarello zelf, de MOST Talon Aero 1K Di2 stuur/pen combi ipv die van PRO die ze vorig jaar gebruikten. Het Ultragripbar stuurlint dat ze gebruiken is speciaal voor Team Sky ontwikkelt. Fi’zi:k levert de zadels en de banden zijn van Continental.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen