3 januari 2018 | Edwin Haan

Zwift in 2017, naar Mars en terug…..twee keer

In de eerste week van het nieuwe jaar mag je allerlei lijstjes van het jaar ervoor maken. Bij Zwift deden ze dat ook, met een indrukwekkend rijtje cijfers als resultaat.

Zo reden we in 2017 met zijn allen een afstand waarmee je twee keer naar Mars en terug komt, 196.582.313 kilometer! In al die kilometers zaten bijna 1.8 miljard hoogtemeters. En er werd daarbij 11.371.782.534 Wh geproduceerd. Volgens Zwift is dat genoeg om heel Los Angeles 17 dagen van stroom te voorzien.

Er werden ook genoeg calorieën verbrand om ruim 14 miljoen punten pizza te verbranden. Zwifters reden gemiddeld 28 kilometer per rit en ze klommen daarbij 250 meter. Bijna 63 duizend keer werd er meer dan 100 kilometer in een rit gedaan. De langste afstanden werden afgelegd door Zwifters in Ontario, Wenen en Hamburg. In Kopenhagen werd gemiddeld het hoogste wattage weggetrapt.

[bron: https://community.zwift.com/news/4320-zwift-year-in-review-2017]

Lees ook

Fietstrainers 2017-2018: Welke trainer moet je kiezen?

In 2018 nog meer?

De kans dat bovenstaande cijfers in 2018 opnieuw verpulverd gaan worden is vrij reëel. Zwift breidt het aanbod in virtuele werelden, diverse trainingsvormen en evenementen lekker uit en steeds meer fietsers zien in dat je met hulp van een smarttrainer en dit soort leuke software prima de winter door komt. De groepstrainingen waarbij je ongeacht je level altijd bij elkaar blijft worden steeds populairder. Daarmee kun je dus samen trainen met mensen die veel sneller of juist langzamer fietsen dan jij. En je wordt allemaal evenveel uitgedaagd doordat er wordt uitgegaan van je FTP-waarde. De trainingsvormen zijn vaak opgesteld door ervaren trainers, en de software zorgt dat je bij elkaar blijft zolang je maar even hard je best doet als de rest van de groep. Motiverend en een prima manier om opbouwend te trainen.

Evenementen

Waar je de vorige winter nog wel eens wat gaten in de kalender had, kun je nu op bijna ieder uur van de dag wel een race of training meepikken. De Maratona dles Dolomites Fondo die vorig jaar voor het eerst plaats vond, was zo succesvol dat er nu een Fondo Series is, waar regelmatig duizenden fietsers online meerijden. Begin 2019 zullen we dus waarschijnlijk twee keer naar Jupiter en terug gereden zijn. Zwaaien we onderweg even naar Mars!

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen