2 januari 2018 | Edwin Haan

Nieuwe Canyon Inflite CF SLX voor Mathieu van der Poel

Midden in het cross-seizoen stapte Mathieu van der Poel over van Stevens naar Canyon. En dus reed hij gisteren, op nieuwjaarsdag, zijn eerste cross op de Canyon Inflite CF SLX. En dat maakte eigenlijk geen enkel verschil met de oude Stevens, hij won gewoon weer 😉 In bovenstaande video legt Mathieu zelf uit wat hij zo fijn vind aan zijn nieuwe fiets.

De Inflite is afgemonteerd met de nieuwste Dura-Ace groep. Elektrisch schakelend en met schijfremmen….de grootste innovatie van de laatste jaren, aldus van der Poel. Meest opvallende, en meest besproken, detail is de knik voor de zadelpen. Daarmee kun je hem makkelijk op de schouder leggen op de stukken waar gelopen moet worden. De meningen over de looks verschillen nogal.

Je kunt zelf ook op zo’n fiets rijden, het is gewoon een Canyon productiefiets, maar dan gespoten in de kleuren van de sponsor. Een Inflite CF SLX 8.0 koop je vanaf € 2.799, maar dan is ie afgemonteerd met een SRAM Rival 1×11 groep en uiteraard niet met de prachtige handgemaakte tubes, maar met wat ‘gewonere’ Schwalbe X-One bandjes’. De SLX 9.0 is het topmodel, die komt op € 3.999 euro, inclusief de mooie Reynolds carbon wielen. Zelf opbouwen behoort ook tot de mogelijkheden, een frameset kost je € 1.999.

Beeld: Cor Vos & Stefan Simak

 

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Nieuwe Canyon Inflite CF SLX voor Mathieu van der Poel

Geef een reactie

Inloggen