28 december 2017 | Michael Kerkhof

Tom Dumoulin kiest voor de Giro d’Italia

Tom Dumoulin gaat zijn titel in de Giro d’Italia verdedigen, dat meldt een woordvoerder van Sunweb aan het AD. Of hij na de Giro ook meedoet aan de Tour is nog niet bekend. “Tom gaat naar de Giro voor een klassement”, laat de woordvoerder weten.

Volgende week meer

Volgende week wordt tijdens de ploegenpresentatie in Berlijn meer bekend gemaakt over het programma van Dumoulin, maar tegen het AD wilde de woordvoerder al wel toegeven dat de Giro deel uitmaakt van Dumoulin’s programma. “Na de Ronde van Italië gaan we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour rijdt.”

Dumoulin won dit jaar als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia. In 2018 wordt het lastig om zijn titel te verdedigen, want sterke renners als Chris Froome en Fabio Aru hebben al hun deelname toegezegd. De 101e Giro start met een tijdrit in Jeruzalem en blijft in totaal drie dagen in Israël.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen