27 december 2017 | Michael Kerkhof

Aru rijdt in 2018 de Giro d’Italia

Fabio Aru doet volgend jaar mee aan de Giro d’Italia, dat vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport. De Italiaans kampioen rijdt in aanloop naar de 101e editie de Tirreno-Adriatico en Luik-Bastenaken-Luik.

Trainingsstage Tenerife

Door knieproblemen kon Aru dit jaar niet meedoen aan de Giro. Hij richtte zich op de Tour en won daarin een etappe, maar zowel in de Tour als later in de Vuelta bleven de gehoopte uitslagen uit. In dienst van zijn nieuwe ploeg UAE Emirates hoopt hij – zonder tegenslagen – dit jaar wel mee te doen aan La Grande Partenza. “Vanaf 20 januari zal ik een paar weken op Tenerife bivakkeren. Het zal de eerste keer zijn dat ik daar in die periode van het jaar ben. Daarna richt ik mij op de Tirreno en Luik-Bastenaken-Luik. De rest van mijn programma weet ik nog niet.”

Aru komt in de Giro veel sterke renners tegen. Chris Froome doet (als hij niet geschorst wordt) mee, net als Tom Dumoulin (die waarschijnlijk de Giro verkiest boven de Tour) en Alejandro Valverde. Zijn landgenoot Vincenzo Nibali komt hij niet tegen, want zijn ex-ploegmaat richt zich op de Tour.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen