21 december 2017 | Edwin Haan

Verkenning WK Cross parcours in Valkenburg

Richard Groenendaal verkende het parcours voor het WK Cross in Valkenburg alvast. Hij bekijkt wat de toppers op 3 en 4 februari 2018 voor de wielen geschoven krijgen door zelf een rondje te doen.

Groenendaal: “Het is heel afwisselend, het is ruim. Na de start krijg je gelijk een mooi pad in het bos. Op en af, het is vrij technisch. Daarna weer een stuk waar iedereen kan herstellen.” De oud-wereldkampioen, tegenwoordig werkzaam voor Shimano Europe, denkt dat de meeste crossers in hun strijd om de regenboogtrui zullen kiezen voor modderbanden. “Die heb je zeker nodig voor de stukken bergop, maar ook voor de schuine kanten.”

Als favorieten noemt Groenendaal bij de mannen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar, bij de vrouwen Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot en Sanne Cant. “Bij de dames kun je namen blijven noemen die in aanmerking komen voor het podium.”

Als je ook van plan bent naar de Cauberg te gaan, kaarten kun je kopen op limburg2018.nl. Als je er toch bent, breng dan ook even een bezoek aan de Shimano-truck voor een praatje, goodies, en ‘meet and greets’ met bekende (ex-)renners. Je kunt er ook met je vrienden op de foto in de photobooth en je kunt er de nieuwe DURA-ACE R9100 en ULTEGRA R8000 groepen testen.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen