12 december 2017 | Michael Kerkhof

‘Nibali rijdt in 2018 geen Giro d’Italia’

Vincenzo Nibali doet volgend jaar niet mee aan de Giro d’Italia, dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De Italiaan van Bahrain-Merida richt zich volledig op de Tour de France, die hij net als in 2014 hoopt te winnen.

Geen Giro? Goede Tour

Nibali deed dit jaar mee aan de Giro en de Vuelta. In de 100e Giro moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Tom Dumoulin en eindigde Nibali als derde. In de Vuelta won hij een etappe met aankomst in Andorra en eindigde hij achter Chris Froome als tweede in het eindklassement. Volgend jaar slaat hij de Giro net als in 2009 (7e in de Tour), 2012 (3e in de Tour), 2014 (winst in de Tour) en 2015 (4e in de Tour) waarschijnlijk over.

Mocht Nibali daadwerkelijk meedoen aan de Tour, dan moet hij de strijd aangaan met Nairo Quintana en Chris Froome. Laatstgenoemde renner kiest wel voor de combinatie Giro-Tour. Tom Dumoulin wordt hoogstwaarschijnlijk aan het rijtje toegevoegd, al maakt hij zijn beslissing later bekend.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen