7 december 2017 | Edwin Haan

Cotty verkent de 17e etappe van de Tour 2018

Mike Cotty verkende alvast de 17e etappe van de Tour de France 2018. Cotty is oprichter van het Col Collective. Hij is ook de man die al eens een trip van 677 km met 17 bergtoppen en met 16,000 hoogtemeters in ruk deed. Hij is dus wel in zijn element in een etappe waarbij je in slechts 65 kilometer 3000 hoogtemeters voor je kiezen krijgt. Ja, je leest het goed. Een Tour de France etappe met een lengte van maar 65 kilometer.

Lees ook

Non-Stop van Évian-les-Bains naar Nice

Vuurwerk verzekerd

Deze 17e etappe belooft volgend jaar een klapper te worden. De afstand is kort, maar het zijn gewoon drie heel serieuze cols direct aan elkaar geplakt. De etappe start in Bagnères-de-Luchon met de Montée de Peyragudes, gevolgd door de Col de Val Louron-Azet en als toetje staat de Col de Portet op het menu. Die Portet is 2.215 meter hoog, 100 meer dan de legendarische Tourmalet waar hij mee wordt vergeleken. Hij is pittig steil (16km, 8,7% gem.) en heeft nu nog 6 gravelsecties, hopelijk laten de Fransen dat zo. Hoe dan ook, een mooie finish!

De etappe samengevat

Start: Bagnères-de-Luchon
Afstand: 65 km
Hoogste punt: 2.215 m
Hoogtemeters: 3.126 m
Max percentage: 13%

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen