6 december 2017 | Michael Kerkhof

Gaat de Tour in 2019 over De Muur?

De Tour de France start in 2019 in Brussel. De stad Geraardsbergen wil er alles aan doen om de Franse ronde over de beroemde muur te laten rijden, zegt burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen in gesprek met Sporza. Hij is positief gestemd dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. “Ik heb op sportief vlak nog nooit zo zwaar gelobbyd.”

Muur van Geraardsbergen

Een delegatie uit Geraardsbergen was onlangs aanwezig bij de Tourpresentatie. “Veel mensen waren het er over eens dat de Tour in 2019 over de Muur van Geraardsbergen moet”, legt hij uit. Volgens De Padt waren invloedrijke mannen als Tourbaas Christian Prudhomme, Poulidor en Thévenet duidelijk: de Tour moet over De Muur. “We zijn er al een tijdje mee bezig. Omdat het voor de streek echt de moeite is om ervoor te lobbyen, doen we er alles aan.”

In 2004 ging de Tour ook al door Geraardsbergen, maar niet over De Muur. “Het was toen echt op de koppen lopen. Ik omschrijf het wel eens als twee keer de Ronde van Vlaanderen in één dag”, aldus De Padt, die de kans schat op 50 procent dat het Tourparcours over de Muur van Geraardsbergen gaat.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen