1 december 2017 | Yvanka

Voor op de bucketlist: de legendarische Megavalanche [video]

Ben jij niet van je mountainbike af te slaan? Zijn hoogtes en kou je grootste vriend? Kan het jou niet snel en spectaculair genoeg én kan je tegen een stootje? Dan is de indrukwekkende Megavalanche race iets voor jou! Deze monstertocht start letterlijk bovenop de gletsjer Pic Blan, gaat vervolgens over de Alpe D’Huez en eindigt pas helemaal beneden in het dal van Allemont. 

De beklimming van de Alpe d’Huez is voor bijna alle wielrenners een legendarische tocht, maar voor de mountainbikers is er de afdaling van de Pic Blanc, die nog boven de Alpe d’Huez ligt! Met een start in de sneeuw op 3300m hoogte is het veruit de meest intense en spectaculaire variant van alle ‘downhill’ marathonraces.

Massastart in de sneeuw

Zoals je hieronder goed kunt zien, begint de Megavalanche (megalawine) met een massastart bovenop het topje van de Pic Blanc. Hier onderscheiden de ‘veteranen’ zich direct van de beginners. Opperste concentratie is nodig, want juist bij de start is het van belang om zo snel mogelijk beneden te komen, zodat je het ‘slagveld’ van omgevallen mountainbikers achter je kan laten 😉

32km

Heb je het eerste stuk overleefd, dan volgt er een 32km lange (!) tocht naar het dal van Allemont wat 2000m lager ligt. Van besneeuwde gletsjers, tot bossen, modderpaden en open vlaktes. Je komt er zo’n beetje alle ondergronden tegen en dat maakt de race zo spectaculair. Naast een top conditie is een goede techniek ook écht vereist. De route alleen is al zwaar genoeg, maar de vele racers om je heen kunnen het nog iets lastiger maken. Van mensen die vallen tot elkaar afsnijden, gevaarlijke manoeuvres en wat duw- en trekwerk. Je moet dus echt tegen een stootje kunnen!

 

Van sneeuw naar zand, je komt alle ondergronden tegen tijdens de Megavalanche!

Zelf meedoen?

De snelste racer tot nu toe, voltooide de monstertocht in 38 minuten en 28 seconden! Kan jij dit sneller? of ben je toe aan een spectaculaire (en heftige) MTB uitdaging? Je kunt je vanaf 5 januari inschrijven voor Megavalanche 2018, die van 2-8 juli plaatsvindt.

Ps. Heb jij zelf ooit meegedaan aan deze tocht? Dan zijn we héél benieuwd naar je ervaringen!

 

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

0 reacties op “Voor op de bucketlist: de legendarische Megavalanche [video]

Geef een reactie

Inloggen