1 december 2017 | Edwin Haan

Rapha #festive500, fiets jij 500 kilometer tussen kerst en oud & nieuw?

Al in 2009 begon de #festive500 traditie toen Rapha’s hoofddesigner Graeme Raeburn zichzelf ten doel stelde om 1000 kilometer te fietsen in de week tussen kerst en oud & nieuw. Hij wilde weten wat het was om als een prof te trainen. En kwam er al snel achter dat weinig profs in die periode 1000 km’s wegtrappen, het jaar daarop was het doel dan ook een wat ‘haalbaardere’ 500 kilometer. Er deden in het eerste jaar 84 wielertoeristen mee aan de uitdaging. Vorig jaar waren dat er al 82.000!

Meedoen? Inschrijven vanaf 6 december

Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan de #festive500 uitdaging. Je meldt je via de Rapha site aan, logt je ritjes in Strava en als je de 500 kilometer haalt maak je kans op mooie prijzen. Sowieso krijg je dan een geweven badge van Rapha. Zoals ook traditie is, maakt Rapha speciaal voor de uitdaging een aantal items. Je ziet op de afbeelding hieronder hoe die er dit jaar uitzien.

Inschrijven kan vanaf 6 december via rapha.cc/festive500

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen