30 november 2017 | Michael Kerkhof

Dumoulin had op meer tijdritkilometers gehoopt

Tom Dumoulin was woensdag aanwezig bij de Giro-presentatie in Milaan. De Limburger was lange tijd in dubio of hij in 2018 moest kiezen voor de Giro of de Tour, maar liet aan de NOS weten dat hij zijn beslissing al heeft gemaakt. Begin januari tijdens de ploegenpresentatie van Sunweb deelt hij zijn keuze.

Giro, Tour of allebei?

Dumoulin stond samen met Alberto Contador, Fabio Aru en Vincenzo Nibali op het podium en werd als laatste winnaar flink in het zonnetje gezet. Na afloop liet de Nederlander weten dat hij nog niets kan loslaten over zijn beslissing, maar dat hij wel op meer tijdritkilometers had gehoopt. “Ze zijn allebei mooi en allebei niet perfect. De Giro en de Tour hebben minder tijdritkilometers dan ik had gehoopt. De Giro heeft zelfs minder dan dit jaar. Maar allebei zijn ze uitdagend.”

Het gerucht ging al lange tijd rond, maar woensdag werd bevestigd dat Chris Froome meedoet aan de 101e editie en voor de dubbel Giro-Tour gaat. Dumoulin laat zijn beslissing niet afhangen van zijn programma. “Ik kan nog niets zeggen over wat ik ga doen, maar de combinatie lijkt me wel erg moeilijk. Aan de andere kant: waarom zou de combinatie Tour-Vuelta wel kunnen en de Giro-Tour niet? Maar mijn keuze hangt daar niet van af. Ik rijd waar ik denk dat ik de grootste kans heb om te winnen.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen