28 november 2017 | Michael Kerkhof

Astana met zes nieuwe renners 2018 in

Waar andere profploegen volgend jaar bestaan uit ongeveer 25 renners, blijft Astana zo goed als compleet. De Kazakse ploeg verwelkomt zes nieuwkomers: Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott), Omar Fraile (Dimension Data), Yevgeni Gidich (Vino-Astana Motors), Jan Hirt (CCC Sprandi), Hugo Houle (AG2R) en Davide Villella (Cannondale-Drapac).

Kopman Lopez

Tijden veranderen, zo ook bij Astana. Vorig jaar deelden Vincenzo Nibali en Fabio Aru nog het kopmanschap, maar in 2018 rijden beide Italianen voor een andere ploeg. Nibali reed dit jaar al bij Bahrain-Merida, maar Aru zal vanaf volgend jaar koersen voor UAE Emirates. Miguel Angel Lopez mag bij afwezigheid van hen voor eigen kansen rijden, zoals hij in de Vuelta a España (2 ritzeges) al succesvol deed. Samen met Jakob Fuglsang moet hij voor mooie resultaten in de grote rondes gaan zorgen.

Astana neemt naast Aru ook afscheid van Andriy Grivko (onbekend), Matti Breschel (EF Education First), Arman Kamyshev (onbekend), Artyom Zakharov (onbekend) en Paolo Tiralongo (stopt).

Selectie Astana voor 2018:

Pello Bilbao
Zhandos Bizhigitov
Dario Cataldo
Sergei Chernetckii
Magnus Cort Nielsen
Laurens De Vreese
Daniil Fominykh
Omar Fraile
Jakob Fuglsang
Oscar Gatto
Yevgeniy Gidich
Andriy Grivko
Dmitriy Gruzdev
Jesper Hansen
Jan Hirt
Hugo Houle
Tanel Kangert
Truls Korsaeth
Bakhtiyar Kozhatayev
Miguel Ángel López
Alexey Lutsenko
Riccardo Minali
Moreno Moser
Luis Leon Sanchez
Nikita Stalnov
Ruslan Tleubayev
Michael Valgren
Davide Villella
Artyom Zakharov
Andrey Zeits

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen