24 november 2017 | Michael Kerkhof

Aru slaat Tour de France in 2018 over

Fabio Aru doet volgend jaar niet mee aan de Tour de France, dat heeft de Italiaans kampioen laten weten in La Gazzetta dello Sport. De Sardijn is van plan om de Giro d’Italia en de Vuelta a España te rijden, al was hij dat dit jaar ook al van plan.

Giro-Vuelta

Aru had zijn zinnen gezet op deelname aan de 100e Giro, die nota benen van start ging op ‘zijn’ Sardinië, maar door een knieblessure kon hij niet meedoen. Fris verscheen hij aan de start van de Tour en won hij zelfs een rit en droeg hij het geel, maar uiteindelijk werd hij slechts vijfde in het klassement. In de Vuelta stelde hij helemaal teleur en kwam hij niet verder dan een dertiende plaats.

Volgend jaar rijdt Aru voor UAE Emirates en richt hij zich dus op de Giro en de Vuelta. In 2014 en 2015 combineerde Aru ook al de Giro en de Vuelta. In 2014 werd hij derde in de Giro en eindigde hij als vijfde in de Vuelta. Een jaar later werd hij tweede in de Giro en won hij de Spaanse ronde. In totaal won hij vijf etappes in een grote ronde.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen