23 november 2017 | Edwin Haan

SnowBike festival Gstaad, spelen in de sneeuw

Zin om een keer een officiële wedstrijd in de sneeuw te fietsen? In Gstaad kan het. Want het Snow Bike Festival is slechts 1 van de 13 meerdaagse wedstrijden wereldwijd die van de UCI het “Stage Race Class 1” label krijgt. Dat betekent meer prijzengeld en UCI-punten.

Nu is de gemiddelde Fiets.nl bezoeker misschien niet direct in de markt voor UCI races, gelukkig mag je ook gewoon als amateur meedoen aan dit 4-daagse mtb-evenement. Het Snow Bike festival start op 18 januari 2018 en de laatste etappe is op de 21e. Daarbij krijg je ijzige temperaturen te verwerken, met zware klimmen en technische afdalingen. Je rijdt precies hetzelfde parcours als de profs, de omgeving schijnt schitterend te zijn.

Je mag zelf kiezen wat voor bike je gebruikt, maar een mtb met dikke banden lijkt de logische keuze. De proloog is een korte tijdrit, de overige etappes zijn een stukje langer met 600 tot 1000 hoogtemeters…..verwacht wordt dat ze tussen de 3 en 5 uur duren! In de kou en de sneeuw, niet voor watjes!!

Zin om mee te doen? Meer info vind je op snowbikefestival.com/event/

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen