13 november 2017 | Michael Kerkhof

Oeps, verkeerd pilletje in de smoothie

Een zestigjarige Brit is betrapt op het gebruik van doping. Op zich geen bijzonder nieuws, ware het niet dat Stephen Costello een wel heel bijzonder excuus had. Volgens hem had zijn vrouw verboden supplementen in een smoothie gedaan.

Vier jaar schorsing

Costello testte nadat hij 95e was geëindigd in de Stone Wheelers tijdrit (een 25 mijl lange race tegen de klok) positief op dimethylbutylamine, ostarine en GW1516. Volgens Costello waren de supplementen door zijn vrouw in een smoothie gebruikt. Het antidopingagentschap geloofde het excuus van Costello niet en gaf hem een vierjarige schorsing.

Het verhaal van Costello past perfect in de meest opmerkelijke dopingverhalen. Een daarvan is het verhaal van Devis Licciardi. De Italiaanse langeafstandsloper werd in 2013 door de dopingautoriteit betrapt toen hij met een plastic kunstpenis in zijn handen stond. In de kunstpenis zat schone urine. Licciardi werd voor drie jaar geschorst, zijn vriendin – die de penis had aangeschaft – mocht zich 3,5 jaar niet op sportevenementen vertonen.

Pasta

Een ander opmerkelijk verhaal is dat van Sara Errani. De tennisster (eveneens afkomstig uit Italië) kreeg het kankermedicijn letrozol in zich. Terwijl ze bij haar zieke moeder op bezoek was, viel het medicijn uit het keukenkastje in de pasta. Althans, dat verklaart Errani. Ze werd voor twee maanden geschorst.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen