9 oktober 2017 | Edwin Haan

USWV de Domrenner wint Red Bull Kop over Kop

USWV de Domrenner heeft gisteren de Red Bull Kop over Kop ‘omgekeerde ploegentijdrit’ gewonnen met 45 km/u als gemiddelde snelheid.
De vijf wielrenners van de Utrechtse ploeg reden het 100 kilometer lange parcours door Drenthe en Friesland in een tijd van 2 uur en 13 minuten. Daarmee waren zij de snelste van in totaal 189 teams en bijna 1000 renners die in Roden van start gingen.

Beeld: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

Aansluiten ipv lossen

Bij de Red Bull Kop over Kop start één renner start en tijdens de rit komen er steeds ploeggenoten bij. De kopmannen begonnen alleen vanuit Roden. In Bakkeveen kwamen na 22 kilometer de Stoempers erbij. Na 42km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een vergezelden de Meesterknechten hun team. De teller stond daar op 59 km. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet.

Team USWV de Domrenner uit Utrecht deed voor het eerst mee en pakten direct de winst. Kopman Thijs de Lange zegt: “Wij hadden geen idee wat we moesten verwachten. Het was heel tof, maar ook ontzettend zwaar. Onze tactiek was vrij simpel: we zien het wel…” De semiprof pakte de 100km, waar zijn ploeggenoten erg blij mee waren. “Thijs is veruit de sterkste renner, maar het is heerlijk dat je de kopman op een gegeven moment huilend in het wiel hebt. Thijs kapot rijden, dat was wel leuk.” zegt, Matijn Straatsma, die zelf 40 kilometer fietste. In totaal namen bijna 1000 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit. Bij de dames won het team Jan van Arckel in 2 uur 32 minuten met een gemiddelde van 39 km/h.

Top 3 mannen:
USWV de Domrenner – Utrecht
STAR Cycling Team Princenhage – Breda
CT The bananas?! – Adegem (Belgie)

Top 3 vrouwen:
Jan van Archel – Utrecht
WV de Kannibaal – Annen
ZTIKZ Women – Groningen

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen