6 oktober 2017 | Michael Kerkhof

Continental adopteert mountainbikeroute Austerlitz

Continental Banden Groep B.V. heeft de mountainbikeroute Austerlitz in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geadopteerd. De officiële importeur van fietsbanden voor de Benelux geeft de mountainbikeroute voor de komende drie jaar een financiële injectie, waarmee het onderhoud op peil kan worden gehouden. Zaterdag 7 oktober wordt de route geopend.

Genieten van de natuur

Staatsbosbeheer wil dat iedereen op zijn of haar manier kan genieten van de natuur. Dus of dat nou wandelend of op de fiets is maakt niet uit. Continental Banden ziet de samenwerking met Staatsbosbeheer als een unieke manier om bij te dragen aan zowel fietsbeleving als behoud van de natuur. De mountainbikeroute is zo aangelegd dat de natuur en andere gebruikers van het bos er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug zijn verplicht om een vignet zichtbaar bij zich te hebben. De opbrengsten hiervan worden gebruikt voor onderhoud van de routes. Zo leveren niet alleen Continental en Staatsbosbeheer een bijdrage aan de route, maar ook de gebruikers.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen