3 oktober 2017 | Rob Meeuwessen

Review Scott Aspect 910

Hij kwam net te laat binnen voor onze mountainbiketest van Fiets 10, de Scott Aspect 910. Dus plaatsen we deze als test online. Wil je ook de reviews van de andere zes ‘Kleurrijke en betaalbare’ mountainbikes lezen, dan kun je het magazine bestellen in onze shop. Daarin lees je over de Cube Acid, Ghost Kato 7, Merida Big Nine 300, B’Twin Rockrider 900, Cannondale Trail 3 en Specialized Rockhopper Expert.

Om lekker te toeren

Met boegbeelden als Jenny Risveds en Nino Schurter hoeft Scott weinig meer te bewijzen want met een ‘perfect season’ achter de rug hoor je Nino niet klagen over zijn materiaal. De Aspect 910 is de betaalbare fiets van Scott en ideaal om mee te toeren in de winter of om lekker te slingeren over de mountainbikeroutes in de zomer. Met een vrij korte geometrie is de zithouding behoorlijk relaxed en niet direct erg ‘racy’. Zeker met de gemonteerde riserbar – die overigens vrij smal is voor hedendaagse normen – flaneer je prinsheerlijk over de mountainbikeroutes. Het frame is vrij strak en simpel maar technisch absoluut in orde. De fiets is niet ‘hard’ en voelt comfortabel aan.

Liever geen triple

Deze Scott Aspect 910, die overigens voor een adviesprijs van €999 best luxe is afgemonteerd, heeft een mooie RockShox 30 silver vork die prima functioneert. Verder 30 versnellingen met een Shimano Deore / XT mix en Shimano remmen. Die triple voor is in combinatie met de 29-inch wielen wel een beetje overdone. Het middenblad is eigenlijk al groot genoeg om hard te rijden in ons kleine kikkerlandje. Hopelijk zien we hier in de toekomst een dubbel.

Lees ook

Je mountainbike de baas, skills training

Dik rubber

Wat betreft banden is gekozen voor mega brede Kenda rubbers. De Slant 6 banden zijn maar liefst 2.35 inch in breedte en dat is in dit segment wel een uitzondering. Fijn is zo’n brede band absoluut, wel moet je de bandendruk aanpassen. Tijdens onze testrondes reden we met 1.1 bar voor en achter (binnenband). De smalle velg had van ons wel iets breder gemogen zodat de brede band wat stabieler blijft bij snel bochtenwerk.

  • Gewicht: 13,5 kg
  • Prijs: €999,-

Meer informatie zie scott-sports.com

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen