15 september 2017 | Edwin Haan

Review: Gore ShakeDry jacket, super(duur) regenjack

Laat ik het eens omdraaien en met de conclusie beginnen: Dit Gore ShakeDry Jacket is het beste regenjack waar ik ooit mee heb gereden. En ook meteen het allerontzettendduurste, 300 euro!

Driehonderd euro voor een regenjack

300 euro voor 116 gram. Mijn eerste reactie, wat een waanzinnig bedrag. Maar nu ik er een aantal keer mee in de regen heb gereden begin ik langzaam te gel0ven dat het goed besteedde euro’s kunnen zijn. Want waar de meeste regenjack zo slecht ventileren dat je van binnen net zo nat wordt van het zweet als van buiten van de regen, doet dit GoreTex jack echt wat het beloofd. Regen en wind buitenhouden, en je van binnen droog en warm houden. Daarnaast is het ShakeDry materiaal echt mooi spul. Je schudt het water er na een flinke bui inderdaad zo af, en vanwege het dunne materiaal blijft er dan een heel klein pakketje over om in het achterzakje van je shirt te stoppen. Het jack heeft zelf ook een achterzak dat ook dienst doet als opbergzakje. Op die zak zit een reflectiestreep en alle logo’s zijn ook reflecterend.

De afwerking is zoals we van Gore gewend zijn, en zoals je van een kledingstuk in deze prijscategorie mag verwachten, subliem. De rits is dubbel. Je kunt hem dus ook van onder naar boven losdoen als je even wat meer ruimte nodig hebt om bijvoorbeeld iets uit het achterzakje van je fietsshirt te halen. Of als het niet superhard regent en je meer ventilatie wilt. Alle naden zijn heel netjes waterdicht gemaakt. De kraag kun je met velcro verstellen, en dat zit dan niet te irriteren op je keel omdat er zachte stof achter zit. Het mouwgat is half elastisch zodat je het jack makkelijk aantrekt.

Pasvorm en praktijk

Gore is Duits, de maten zijn ook Duits. Dus als je M draagt bestel je een M, en geen L of XL zoals bij veel Italiaanse merken. De snit is slimfit, fijn want zo wappert er niets. De achterkant is verlengd, maar had van mij nog wel iets langer gemogen, dat is meteen het enige kritiekpuntje dat ik heb. Dan de praktijk. Ik heb echt in enorme stortbuien gereden, waarbij de plassen in mijn schoenen stonden maar mijn onderkleding gewoon droog bleef. Ook tijdens flinke inspanning ging ik niet noemenswaardig meer zweten dan zonder regenjack, echt heel bijzonder. En dan die prijs, tja……..dat is wel even slikken, maar je hebt voor vele jaren een supergoed regenjack. Of jouw dat 300 euro waard is kan alleen jij bepalen.

Alle specs op Goreapparel.eu. Kopen kan bij de meeste goede Gore-dealers of online bij bijvoorbeeld Futurumshop.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

4 reacties op “Review: Gore ShakeDry jacket, super(duur) regenjack

  • Ik had in de jaren 80 een Goretex regenjas. Oranje en klittenband aan de voorkant. Des te harder het regende des te beter je droog bleef aan de binnenzijde. Kostte toen ook al 200 of 300 gulden. Maar wat een heerlijk Jack was dat! Lang achter maar had iets langer gemogen. En je moest het met biotex wassen om het goed ademend te houden.

  • Ik heb hem nu ook een aantal maanden en gereden in de vreselijkste regenbuien. Hij houdt je idd droog van binnen.Enige nadeel isdat de armen wel erg strak zitten en de achterkant langer had moeten zijn. De Gabba steekt er nog onderuit. Maar een geweldige regenjas en een betere vindt je niet.

  • Geen enkele stof is ademend als de luchtvochtigheid 100% is, dus als het regent. Ook dit peperdure jack zal en kan dan niet ademen. Het zal dus, bij regen, altijd nat worden binnen in het jack en dienttengevolge kan het nooit doen wat het belooft.

Geef een reactie

Inloggen