11 september 2017 | Edwin Haan

Wahoo Kickr 2017, voor steekassen en Climb

De Wahoo KICKR Powertrainer is vernieuwd. Hij is nu compatibel met steekassen zonder dat je een adapter nodig hebt en hij heeft meer ruimte rondom het vliegwiel zodat fietsen met schijfremmen beter passen. De KICKR is nu ook beter geschikt voor de verschillende inbouwbreedtes. Van 130 mm tot 135 mm, 12×142 en 12×148 steekas. Van 24 inch tot 650b, alles past.

Zwiftboost

Mede dankzij Zwift-software heeft indoortrainen vorige winter een enorme boost gekregen. De bouwers van indoortrainers plukken daar uiteraard ook de vruchten van. Steeds meer Smarttrainers zien het daglicht, en fabrikanten proberen ze steeds slimmer en beter te maken. Alles om het gevoel van ‘echt buiten fietsen’ te benaderen. De Kickr doet dat door een groot vliegwiel en een goede reactiesnelheid. Zo wordt de weerstand heel snel  aangepast zodra je aan een klim begint en voel je direct het verschil als je even ‘virtueel draft’: in het wiel gaan zitten in Zwift-termen. Als je de nieuwe Wahoo Climb er bij aanschaft staat je fiets ook nog in de juiste hoek bij een klim of afdaling, om het nog wat echter te maken. Wel een beetje balen als je vorig jaar diep al in de buidel tastte om de Kickr v.2 aan te schaffen. Deze is namelijk niet om te bouwen of aan te passen om ook met de Climb te werken, of om beter te passen bij schijfremfietsen.

Wahoo Climb Kickr

Lees ook

Wahoo Kickr Climb

Net als bij versie 2 van de Kickr levert ook deze 3e generatie met gemak 2000 Watt, waarmee je stijgingspercentages tot 20% kunt nabootsen.

Gratis trainingsprogramma’s

Om je de diverse trainingsprogramma’s te laten ervaren krijg je bij de aankoop van een Wahoo Kickr van alles gratis meegeleverd. 60 dagen gratis Strava Premium, 30 dagen gratis TrainerRoad, 60 dagen Suffer Fest en 7 dagen gratis Zwift. Kun je daarna weloverwogen kiezen welk trainingsprogramma jou het meeste biedt. Verder zit er een 11-28 cassette (11-speed) bij. Rijd je met Campa, dan heb je een beetje pech. Dan moet je namelijk nog een losse body aanschaffen.


De Wahoo Kickr 2017 kost € 1199,-. Onder andere te koop bij Futurumshop, maar uiteraard ook op tal van andere plekken. Vind je € 1200,- iets teveel van het goede dan is er ook nog de Wahoo Kickr Snap, een indoortrainer waar je met je achterwiel op een rol traint in plaats van directdrive. Deze kost € 549,00,-.


Op dedigitalesporter.nl vind je een overzicht van de overige verkoopadressen.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen