10 september 2017 | Mathijs Wagenaar

Mountainbikes getest, 6 x carbon 29er hardtail

De 29-er crosscountry hardtail is de populairste offroad fiets in de lage landen. Het aanbod is dan ook erg groot. In deze test richten we ons op middenklasse: fietsen rond de 2500 euro. Hierin zien we veel technieken terug van de topmodellen. Zo zijn alle zes modellen voorzien van een carbon frame. Na enkele overgangsjaren […]

Premium content

Deze content is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Log in om dit artikel te lezen. Registreren is gratis en ook beschikbaar als je geen tijdschriftabonnee bent!

Registreren

Mathijs Wagenaar

Deze wielertechneut maakt de mountainbiketesten en veel techniektesten voor Fiets. Van pompje tot powermeter, van zadel tot ondershirt, Mathijs test alles tot het stuk gaat. De combinatie van een opleiding “industrieel productontwerp” met een niet onverdienstelijk mountainbike verleden (sinds hij bij Fiets werkt is zijn vorm overigens niet meer wat het geweest is ;-)) staat garant voor interessante invalhoeken. Fabrikanten sidderen als Mathijs weer een nieuwe test aankondigt. Drijft eindredacteur Peter tot waanzin met zijn ‘of/als’ dialect, maar komt uiteindelijk toch altijd tot fraaie testen met bijzondere conclusies.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1372115

Meer artikelen van Mathijs Wagenaar