30 augustus 2017 | Edwin Haan

Wahoo Kickr Climb

Wahoo introduceerde vanochtend, op de Eurobike beurs in Duitsland, de Kickr Climb. Een apparaat dat automatisch de hellingshoek van je fiets aanpast tijdens het indoorfietsen.

Koppelen aan een virtueel parcours

Wanneer de nieuwe KICKR CLIMB gekoppeld is aan een KICKR of KICKR SNAP indoortrainer (alleen compatibel met de 2017 modellen), reageert deze direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen boots je echte beklimmingen nog beter na. Zo kun je een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. Hiermee worden je klimspieren realistischer gebruikt en je traptechniek ‘voor omhoog’ verbeterd waarmee je, en dat is niet virtueel, ook in het echt een betere klimmer kunt worden. En daarnaast is het natuurlijk gewoon een geinige, maar prijzige, gadget ;-).

Wahoo Climb Kickr

Naast de parcoursdata die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de KICKR CLIMB ook op routes die je vanuit de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT GPS fietscomputers fietst. Daarnaast kun je de KICKR CLIMB met de hand bedienen middels een afstandsbediening op het stuur. Met een druk op de knop kun je dan zelf de hellingshoek aanpassen.

Realistisch indoor trainen

De laatste versies van de KICKR en de KICKR SNAP Smart Trainers zijn met de KICKR CLIMB in gedachte ontwikkeld om de op- en neergaande  bewegingen van de voorvork aan te kunnen. Het weggevoel dat gecreëerd wordt door het vliegwielsysteem van de KICKR én de hellingshoek die constant verandert zorgen voor een zo realistisch mogelijke trainingservaring. De KICKR CLIMB heeft ondersteuning voor bijna alle naven, waaronder quick-release, 12×100, 15×100 en 15×110 steekas.

De KICKR CLIMB zal vanaf het najaar beschikbaar zijn bij een selecte groep verkooppunten voor €499,-. Meer informatie hierover op dedigitalesporter.nl.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen