24 augustus 2017 | Edwin Haan

Edco failliet, wielen in de opruiming

Van de week kwam het bericht dat wielenbouwer Edco failliet is verklaard. Dat kwam als een verrassing, want het merk leek het tot vorig jaar juist prima te doen. Met hoge kwaliteit wielen en een grote expansiedrift naar het buitenland.

Vies spelletje

En daar lijkt het mis te zijn gegaan. Om die expansiedrift te bekostigen werd een nieuwe aandeelhouder gezocht. Die werd gevonden in meneer Joseph Hsu van Best Top Industrial. Die niet geheel toevallig ook is betrokken bij de velgenleveranciers van Edco, FTC en Shenlong. Het lijkt er sterk op dat er een vies opzetje in het spel is geweest. In maart van dit jaar stopte Full Tech Composites (FTC) en Shenlong met de levering van velgen, waardoor Edco leveringsproblemen kreeg. Mr. Hsu had daarvoor al aangegeven weer uit te willen stappen en zijn geld terug te willen. Dat ging natuurlijk niet. Nu is Edco failliet en heeft de slimme Taiwanees uit de failliete boedel de merknaam en alle activiteiten gekocht. Binnenkort dus waarschijnlijk een doorstart van het merk, waarbij je maar af moet wachten of de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.

Koopjes scoren

Voor ons als consument zit er een voordeeltje aan dit verhaal. De nog leverbare Edco-wielen gaan nu voor een ‘schijntje’ weg. Check bijvoorbeeld de Edco Aerosport Gesero 65ctr, van 1300 voor 500 dollar, zonder verzendkosten. Voor de hoge Flüela 85 en de lage Julier 28 geldt hetzelfde. Dat zijn prijzen per wiel trouwens.

Op https://www.edco-cycling.com/collections/aerosport-wheels vind je alle aanbiedingen. Denk er wel even aan dat eventuele garantie-afhandelingen een probleem kunnen worden!

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen