7 augustus 2017 | Edwin Haan

Rotor Uno, hydraulisch schakelen

In 2015 zagen we de Rotor Uno groepset voor het eerst. Nu is ie dan echt te koop, ondertussen uiteraard met schijfremmen. Wat er zo bijzonder aan is? Je schakelt met olie, hydraulisch shiften dus. Hydraulic heeft na afstelling (op druk zetten) geen onderhoud meer nodig, dat is een voordeel ten opzichte van andere schijfremsystemen. Remkabels kunnen rekken, accu’s dienen opgeladen te worden, Rotor heeft geen van dit alles.

MAGURA werkt met een vette mineraal olie (biologisch afbreekbaar) die het remsysteem zelf smeert. Verversen van olie is dus niet tot nauwelijks nodig, bij Sram of Shimano moet om de remdruk te garanderen minimaal 1 keer per seizoen de olie ververst worden. De Shimano mineraal olie minimaal 1 keer per jaar en de Sram Dot vloeistof minimaal ieder half jaar.

Beeld: Remco Veurink

Lees ook

Ultegra R8000, nog dichter naar Dura-Ace

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen