5 augustus 2017 | Menno Grootjans

Geen kouwe klets

Tijdens het klimmen zweet je je vaak een ongeluk. Het liefst zou je dan zo weinig mogelijk kleding aan hebben. En toch heb je een ondershirt nodig om je lichaam op temperatuur te houden. Als je klimt, moet je er geen last van hebben, en als je een tunnel of afdaling in knalt, dan mag je weer niet afkoelen. Er zijn tientallen soorten, waaronder echte zomerondershirts. We hebben goede ervaringen met deze BBB COOLLAYER. 80 gram weegt het, en het is gemaakt van ‘CoolSkin’: een polypropyleen laag met een deel nylon. Wit, en zeer ‘open’ (of dun) geweven; met op de voor- en achterzijde een klein deel dat nog net wat dunner is. Er zijn geen naden aan de zijkant, alleen bij de oksels. De nek is niet al te hoog, waardoor je ook daar voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Het shirt is wit in de maten XS/S, M/L en XL/XXL – normaal heb ik L, maar een M/L zit mij prima. De pasvorm is strak, maar nooit te strak. De rug is lang genoeg, mouwen sluiten keurig aan, zonder dat je je opgesloten voelt. Ja, natuurlijk wordt het shirt nat, maar een echte ‘kouwe klets’ hebben we niet ervaren. Het zuur verdiende zweet verdampt vrij rap. En daarna zit het gewoon extra lekker. Aanrader.

Fiets Testrapport

BBB CoolLayer, €37,-
Functionaliteit: 8
Prijs/kwaliteit: 6

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen