In navolging van vrouwenploeg Canyon-Sram geeft ook Dimension Data via Zwift een contract weg. In samenwerking met Zwift Academy gaat de Zuid-Afrikaanse wielerploeg op zoek naar wielertalent. Als je dus stiekem droomt van een bestaan als profwielrenner is dit je kans.. Eén kanttekening: je moet wel jonger zijn dan 23 jaar.

Trainingskamp Kaapstad

Door middel van een zesweekse trainingsprogramma op Zwift, gemaakt door trainers en bestaande uit groepsritten en wedstrijden, wordt er een top-tien gemaakt van U23-renners. Zij mogen twee weken specifieker trainen om te kijken of zij het in zich hebben om profwielrenner te worden. De drie beste renners tussen de 19 en 21 jaar mogen met Dimension Data mee op trainingskamp naar Kaapstad, Zuid-Afrika. De winnaar ontvangt uiteindelijk een jaarcontract bij de opleidingsploeg van Dimension Data en mag op Continentaal niveau tonen of hij het in zich heeft om aan te sluiten bij de proftak.

Het online programma start op 1 september. De halve finales vinden plaats van 23 oktober tot en met 5 november. De finales worden van 13 tot en met 20 november in Kaapstad gehouden. Iedereen boven de 18 jaar mag meedoen, alleen krijgen de U23-renners de kans om voor de opleidingsploeg van Dimension Data te rijden. Inschrijven doe je hier.