1 augustus 2017 | Edwin Haan

Wahoo Elemnt Mini

De Wahoo Elemnt Mini is het nieuwste familielid in de fietscomputertak van het fitnessmerk.

Slim gebruik van je smartphone

De Elemnt Mini is een draadloze fietscomputer, die een goedkoper alternatief biedt vergeleken met de Bolt en de grote Elemnt. Als je hem samen met de companion app op je smartphone gebruikt, kun je hartslag, cadans en notificaties op het scherm toveren. Je kunt ook gebruik maken van de verbeterde Live Track optie van Wahoo. Zonder telefoon is het gewoon een prima en voordelige draadloze fietscomputer. Hij is uitgerust een 1.8” LCD scherm en tweeknops-bediening. Het kleine ontwerp maakt hem lekker licht, 31.2 gram weegt ie maar. Hij heeft Bluetooth en ANT+ aan boord waarmee je hem kunt verbinden met de bestaande Wahoo sensoren. Zo kun je hem verbinden met de RPM snelheidsmeter die bij de Elemnt Mini is inbegrepen, de RPM cadansmeter en de TICKR hartslagmeter (deze twee kun je los aanschaffen). ANT+ en Bluetooth sensoren van andere merken worden zo snel mogelijk ook ondersteund, maar in eerste instantie nog even niet.Wahoo Elemnt Mini

Wahoo ziet vooral de Live Track functionaliteit als bijzonderheid voor een fietscomputer in deze prijsklasse. Hiermee kunnen anderen onder meer zien waar jij je op dat moment bevindt en waar je geweest bent. Daarnaast kan ook nog andere data worden bijgehouden zoals snelheid, hartslag en cadans die naar de fietscomputer wordt verzonden.

Lees ook

Review: Wahoo Elemnt Bolt

Functies met smartphone

 • Met Bluetooth of ANT+ kun je een cadans-, snelheids- of hartslagmeter aansluiten.
 • Smartphone notificaties worden weergeven.
 • GPS Ride Tracking en Live Tracking zijn ingeschakeld.
 • Een overzichtsbestand met volledige rit historie (zoals de route en hoogteprofiel) beschikbaar na de rit.

Zonder smartphone

 • Verbind de MINI met de bijgevoegde Wahoo snelheidsmeter om de snelheid, afstand en tijd te tonen en bij te houden.
 • Verbind de MINI met ANT+ cadans-, snelheids- of hartslagmeter.
 • De MINI geeft alleen een samenvatting van de beschikbare data aan het einde van de rit.

De Wahoo ELEMNT MINI is vanaf nu verkrijgbaar voor €89,99. Kijk op dedigitalesporter.nl voor alle verkooppunten. De ELEMNT companion app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.


De Wahoo Elemnt Mini is te koop bij:


Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Wahoo Elemnt Mini

 • Om even te reageren op de zinsnede “sensoren van andere merken worden zo snel mogelijk ook ondersteund”: Dit is de reactie vanuit Wahoo op mijn vraag wanneer ze Mini andere sensoren zal ondersteunen:
  “Ian Evans (Wahoo Fitness Support)
  Aug 2, 3:24 PM EDT

  Arjo,

  At this time we do not have plans for that.

  Thanks,

  Ian

  Arjospam
  Arjospam
  Aug 2, 7:59 AM EDT

  Hello Ian,

  Thank you for replying to my email.

  Do you also have an answer on my other question regarding when other non-wahoo sensors will be supported by the mini?

  I look forward to hear from you.

  Kind regards,

  Arjo

Geef een reactie

Inloggen