14 juli 2017 | Menno Grootjans

Review: Rose Team DX 4400-Gravel

In het augustusnummer van Fiets Magazine testen we gravelracers. Deze ‘Rose Team DX Cross-4400 Gravel’ is er daar 1 van. Hier alvast een video om in de stemming te komen.

Rose Team DX Cross-4400 Gravel

De Team DX is gebaseerd op de Xeon CDX, de marathon racer. De aluminium buizen (DX) zijn hydroformed [……….] De lekker bolle G-One banden rollen over alles heen wat je onderweg tegenkomt. En met de 50/34 voor en 28 achter kun je ook een paar heuvels in de Ardennen meepakken. Eenmaal boven duik je zonder problemen naar beneden. Het oversized alu, de steekassen en strakke DT-wielen geven geen krimp. Maar crossen? 

De complete test lees je straks in Fiets nr.8 (verschijnt op 4 augustus), waar deze Rose Gravel wordt vergeleken met de Specialized Diverge Comp, Trek Crockett 7 Disc, J.Guillem Atalaya, Ridley X-Trail C, Koga Colmaro en de Cannondale SuperX Force 1 SE.

Abonnement aanbieding

Als je nu een abonnement voor 6 nummers op Fiets neemt, zorgen wij dat het augustus nummer de eerste is die je in de bus krijgt. En dan doen we er ook nog een paar sokken van Sockeloen bij! Dat kost je slechts 29,90 euro.

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds 1643 voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen