19 juni 2017 | Edwin Haan

Strava Bianche

Voor het eerst organiseert Rings-Goirle een fietstocht. En niet zo maar één, nee het is een Strava Bianche tocht.

De route gaat, op 1 juli, naar keuze over 45, 75 of 120 kilometer en de langste afstand heeft zo’n 25 kilometer aan strade stroken of kasseien. Gedurende de rit zul je dus diverse halfverharde gravelwegen passeren, net als tijdens de beroemde Strade Bianche wielerwedstrijd. De route is zo gemaakt dat deze geschikt is voor een normale racefiets. Je hebt wel een navigatiesysteem nodig, want de route is niet volledig uitgepijld, de belangrijkste punten wel. Het leukste, alle onverharde stroken zijn genummerd en krijgen het begin en eindpunt zichtbaar met een bord zodat je daar je eigen Strava tijd kunt zetten. Die kun je dan achteraf vergelijken met de andere deelnemers.

Ontdek nieuwe wegen en laat je verrassen in de mooie natuurlijke omgeving van Goirle. De charme van het rijden over onverharde paden met racefiets, crossfiets of gravelbike afgewisseld met strak asfalt terwijl je navigeert met je GPS computer en de Strava secties aanvalt alsof het koers is.

Daag je vrienden uit en rijdt 45, 75 of 120 kilometer. De toertocht is uitstekend te rijden met een normale racefiets, speciale aanpassingen ivm de gravelstroken zijn niet nodig. Deelnemen met een crossfiets of gravelracer mag natuurlijk ook.
Inschrijven voor de toertocht kan via de site van Rings, maar ook op de dag zelf in de winkel wat ook het vertrekpunt van de toertocht is. Ben jij erbij? Geef dit dan aan op de facebook event pagina en blijf gelijk op de hoogte van alles omtrent de Strava Bianche toertocht.

Belangrijke infoGravelrace Rings

Datum: 1 Juli
Afstanden: 45 / 75 / 120 kilometer
Onverharde secties: 45km +/- 10 stroken, 75km +/- 15 stroken, 120km +/- 25  stroken.
Pauzeplaats bij alle afstanden.

Tip: Zet  je banden een stukje zachter dan normaal en steek voor de zekerheid een extra binnenbandje in je zak.

Link naar facebook event: facebook.com/events/220963208381347/

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen