12 juni 2017 | Edwin Haan

Superior Bikes via Verwimp

Louis Verwimp heeft de exclusieve BeNeLux distributierechten verworven van het Nederlands-Tsjechische fietsmerk Superior Bikes. Het merk is een beetje op de kaart gezet door het sponsoren van het mountainbiketeam van Bart Brentjens afgelopen jaar. Toch is het voor velen in Nederland waarschijnlijk nog een vrij onbekende naam, ondanks het feit dat ze ruim 200.000 fietsen op jaarbasis produceren.

Lees ook

American Eagle Atlanta 2.0 Team Edition

Daar gaat Verwimp iets aan proberen te doen. Ad van Opstal, sinds enkele maanden Productspecialist High End verantwoordelijk voor Verwimp’s exclusieve merken, vertegenwoordigt nu ook Superior. Hij is blij het nieuwe merk aan boord te hebben. “Het is echt een merk om iets moois mee te gaan doen. Dat willen we graag samen met gespecialiseerde dealers doen, die weten dat een vertrouwde onderneming als Verwimp er achter staat. Dat is voor hen ook een bevestiging dat Superior een merk zal zijn dat in de Benelux structureel opgebouwd wordt met goede ondersteuning en niet snel van de markt verdwijnt.”

 

De uitgebreide MTB-collectie van Superior is gepositioneerd in het hoge mountainbike segment. Om de fietsen zo goed mogelijk op de sportieve doelgroep af te stemmen wordt dankbaar gebruik gemaakt van de feedback van een professioneel MTB Team. Behalve gewone mountainbikes heeft Superior ook elektrische MTB’s in de collectie, die allemaal uitgerust zijn met Shimano Steps. “Dat segment groeit alleen maar en met Superior kunnen we uitstekend in die behoefte voorzien,” aldus Van Opstal.

Weg en gravel

Superior heeft ook een uitgebreide collectie fietsen met kromme sturen. Die verdelen ze in road en x-road. Die laatste is de zo in opkomst zijnde groep gravelracers, waarvan onderstaande X-Road Issue een mooi voorbeeld is. Een aluminium gravelbike, met 140mm schijfremmen en dikke 30mm Schwalbe X-One bandjes.

We zijn benieuwd of de fietsen van Superior binnenkort meer op de weg gaan zien. Aan de fietsen zelf hoeft het niet te liggen, maar er zijn natuurlijk al wel heel veel merken op de markt. Om daar een plekje tussen te veroveren is geen bekeken zaak.

De complete 2017 collectie vind je op: www.superiorbikes.eu

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen