12 juni 2017 | Edwin Haan

Nieuwe Mio fietscomputers, 605 HC en 400 reeks

Mio heeft de collectie fietscomputers verder uitgebreid. Met een nieuwe Cyclo 400 reeks en de 605 HC.

De computers hebben een 4″touchscreen dat ook in zonlicht goed leesbaar moet zijn. Fietskaarten van 38 Europese landen worden vooraf geïnstalleerd en de bediening is, zoals we van Mio gewend zijn, heel intuitief. Met een simpele menustructuur en grote cijfers.

Cyclo 400

De Cyclo 400 is gemaakt voor de recreatieve fietser. Alles is eenvoudig in te stellen met de drie hardware toetsen voor aan- en uitzetten, instant recording en lap marking. Je kunt verbinding maken met MioShare en je data direct synchroniseren met Strava, waardoor je jouw ritten kunt analyseren en de resultaten delen met anderen. De Cyclo is compatibel met Strava segmenten en outdoor training.

De Cyclo 405 is meer gericht op de prestatiefietser. Hij heeft alle functionaliteit van de Cyclo 400, maar kan daarnaast ook groepsberichten ontvangen van social media apps (WhatsApp, Twitter and Facebook) via de bluetoothverbinding met je smartphone. Verder werkt de 405 met Strava Live Segments en heeft ie een geïntegreerde ANT+ sensor. Daarmee is deze computer volledig compatibel met de ANT+ hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensoren. Hij kan worden aangesloten op ANT+ trainers met FE-C protocol en regelt de weerstand tijdens indoortrainingen. Ook kan hij worden aangesloten op de elektronische Shimano Di2 shifters voor het lezen en registreren van schakelinformatie. Met de extra knoppen op die Di2 groep kun je switchen tussen pagina’s op het dashboard en de ritopname starten en stoppen.

De Cyclo 405 HC wordt geleverd met een ANT+ hartslagmonitor en een snelheids- en cadanssensor.

Cyclo 605 HC

De Cyclo 605 HC is het nieuwe topmodel uit Mio’s productreeks van 2017. Hij heeft magneetloze en eenvoudig te installeren snelheids- en cadanssensoren. Bevestig de sensoren simpelweg rond de achteras van het wiel en rond de zadelpen of het pedaal, met de bijgeleverde band, en je bent klaar. Er is ook een ANT+ hartslagmeter inbegrepen. Een pc-verbinding is niet nodig, want tracks en opnames kunnen moeiteloos via WiFi worden gesynchroniseerd naar een MioShare-account. De Cyclo wordt geleverd met een 2A AC adapter, waarmee het apparaat sneller opgeladen kan worden.

Prijs & beschikbaarheid
De Mio Cyclo 400, 405, 405 HC en 605 HC zijn verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 289,99, € 339,99 € 369,99 en € 449,99.

Lees ook

Karoo, nieuwe fietscomputer in het topsegment

De verschillen tussen de nieuwe modellen in tabelvorm:

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen