De Campagnolo Bora wielen staan al jaren bekend om hun kwaliteit. En voor de 2018 modellen is die kwaliteit nog verder verbeterd doordat de Italianen het remvlak hebben aangepakt. Daar hoort uiteraard een mooie marketingkreet bij en dat is ‘AC3 technology’ geworden. Ondanks dat Campa laatst eindelijk hun langverwachte schijfremgroepen en bijbehorende wielsets toonde, hebben ze dus ook nog genoeg vertrouwen in velgremmen om deze door te ontwikkelen, gelukkig maar.

De nieuwe AC3 techniek zorgt voor meer remkracht. Ook in natte omstandigheden, een van de meest genoemde redenen om over te stappen op remschijven. AC3 staat dan ook voor All Conditions Carbon Control. Je ziet er niet heel veel van, maar als je van dichtbij kijk zie je kleine lijntjes in het remvlak. Deze geven regen en vuil de kans te ontsnappen uit het contactvlak van velg en remblok.

BoraOok van binnen veranderd

Naast deze zichtbare wijziging zijn de velgen ook aan de binnenkant aangepast. Alle nieuwe Bora wielen hebben een veranderde carbon-layup om de versterkte remkrachten beter aan te kunnen. Ook de gebruikte hars is verbeterd om de hogere temperaturen aan te kunnen die tijdens stevig remmen optreden en om deze hitte sneller af te voeren.
Volgens Campagnolo remmen de vernieuwde Bora wielen in droge omstandigheden 3% beter dan de vorige uitvoering. Niet zo bijzonder, maar in nattigheid is een verbetering van maar liefst 43% gerealiseerd. Kijk, dat zet zoden aan de dijk.

De AC3 techniek ga je terugvinden in alle wielen uit de Bora familie, zowel in de clincher als de tubes versies. Ze komen binnenkort op de markt.