24 mei 2017 | Edwin Haan

Garmin Virb 360, 5.7k actioncam met 2 lenzen

Garmin heeft vandaag de VIRB 360 geïntroduceerd. Een nieuwe actioncam die Spherical 360 graden video’s kan maken met een resolutie van 5.7K bij 30fps. De nieuwe Virb heeft maar liefst 4 ingebouwde microfoons om ook 360 graden geluid op te kunnen nemen. Een grote concurrent voor de GoPro Fusion, die al wel is aangekondigd maar voorlopig nog niet in de winkels te vinden zal zijn. De nieuwe VIRB zal vanaf half juni in de winkels liggen met een adviesprijs van € 799,99.

Stitching simpel gemaakt

De nieuwe Garmin actioncam biedt in-camera stitching, waarbij de beelden van de 2 lenzen naadloos in elkaar over gaan. Dit werkt tot 4K/30fps. Wil je in 60fps filmen, dan ben je aangewezen op maximaal 3K waarbij de in-camera stitching niet werkt. Ingebouwde GPS sensors maken het mogelijk data overlays in je video’s te tonen. Die overlays kun je aanpassen aan je eigen wensen. Je kunt dan denken aan de snelheid, hoogteprofiel, actuele hoogte, aan kaartje met je locatie. G-Metrix noemen ze dat bij Garmin, standaard worden er in de Virb editting software al een aantal sjablonen meegeleverd die je simpel als een laag over je video kunt leggen. Volgens Garmin kun je met de accu iets langer dan een uur opnemen, een reserve accu is dus misschien geen overbodige luxe. De VIRB 360 is waterdicht tot 10 meter diepte en ondersteund microSD kaarten met een maximum opslagruimte van 128 Gb.

Op de display die bovenop zit kun je zien hoe het met de acculading is gesteld en hoeveel ruimte er nog op het SD-kaartje is. Verder zie je in welke video mode er wordt gefilmd. Wat je precies aan het filmen bent kun je niet zien op het apparaat zelf. Daarvoor heb je de companion app nodig. De VIRB 360 ondersteund Wi-Fi, Bluetooth, ANT+ en NFC. Een hele slimme actioncam dus.

Timelapse en Voice Control

Naast video, kun je ook foto’s maken met dit nieuwste familielid in de Garmin familie. 15 Mp foto’s die ook 360 graden kunnen zijn. Er zijn diverse modi om te fotograferen. Single capture, Burst shooting en timelapse. De VIRB 360 heeft ook voice control aan boord. Opnames starten en stoppen kun je daarmee simpel doen door met je stem het juiste commando te geven. Er is overigens ook de optie om met maar 1 lens te filmen of fotograferen.

Als je een iPhone of iPad gebruikt om de bijbehorende app op te draaien is er ook de mogelijkheid om live te streamen naar Facebook of Youtube. Leuk voor evementen of als je iets heel bijzonders van plan bent. De camera wordt standaard geleverd met een driepootje en een actionmount.

Meer info op: Garmin.com/VIRB360.

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen