17 mei 2017 | Michael Kerkhof

Wie wordt de wielerkampioen van Rotterdam?

In Rotterdam is het voorlopig nog wel feest op voetbalgebied. Feyenoord werd zondag kampioen, Excelsior was al veilig en Sparta wist ook de nacompetitie te ontlopen. Maar ook op wielergebied is het binnenkort feest, want vanaf 10 juni kun je meedoen aan het heuse Wielerkampioenschap van Rotterdam.

Recreatief kampioenschap

Er staan vijf wedstrijden op het programma: de Ronde van Rozenburg (10 juni), Ronde van Kralingen (2 juli), Ster van Berkel (10 september), Ronde van Krimpen (23 september) en de Ronde van Noord (30 september). Bovenop deze individuele wedstrijden wordt er een overall klassement bijgehouden voor recreatieve wielrenners. De winnaar daarvan kroont zich tot Rotterdams Wielerkampioen.

Ben je bang dat je als recreatieve renner tekort komt? Dat is niet nodig, want er wordt gestart in twee verschillende categorieën (A en B-klasse). Zowel een ervaren als een beginnende renner kan dus voor de titel gaan. Meer informatie over deze wedstrijden vind je op de site van WP Rotterdam.

Seletiecriterium B-Groep A-groep
Heb je een wielren-licentie? (KNWU, BWF of andere bond, m.u.v. NTFU) Niet toegestaan Niet toegestaan
Heb je afgelopen 5 jaar met licentie gereden? (Sportklasse of hoger) Nee Verplicht
Koers je bij een vereniging en rijd je daar meestal een trainingskoers uit? Zelden of met moeite Meestal of altijd
Koers je bij een vereniging en moet je lossen uit het peloton? Altijd of regelmatig Zelden of nooit
Koers je sneller of langzamer dan 37 km/u (1 uur – in peloton – op parcours)? < 37 km/uur > 37 km/uur
Training: fiets je (1 uur – alleen – windneutraal) harder dan 32 km/u? < 32 k/uur > 32 km/uur
Ben je pas begonnen met wielrennen en/of heb je weinig ervaring met koersen? Ja

 

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen