11 mei 2017 | Michael Kerkhof

Pirelli keert terug in de wielersport

Als je aan Pirelli denkt dan denk je waarschijnlijk aan Formule 1 en de Pirelli-kalender. Toch heeft Pirelli ook een verleden in het wielrennen, want het was partner van de allereerste editie van de Giro d’Italia en Fausto Coppi reed er op zijn Bianchi mee. Nu keert het Italiaanse bedrijf terug in de wielersport met de PZero Velo.

Drie banden

Er komen drie soorten banden op de markt: een zilverkleurige voor wedstrijden, rood voor tijdritten en blauw voor alle jaargetijden. De banden zijn per september verkrijgbaar in onder andere Europa en moeten hoogstaande kwaliteit bieden door de 110 jaar aan ervaring.

“Wij kijken er heel erg naar uit om terug te keren in de wielersport”, zegt Antonella Lauriola van Pirelli. “We beschikken over veel kennis en ervaring uit de F1-wereld en dat willen we gebruiken bij het maken van de wielerbanden. We richten ons eerst op de wedstrijdrijders, want dat is technisch het meest uitdagend. Daarnaast past het goed bij onze race-geschiedenis.”

Pirelli kwam onlangs in het nieuws doordat het bedrijf haar naam had verbonden aan het omstreden daalklassement. De Giro-organisatie koos er echter voor om het klassement te schrappen.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen